הפוסט "פעם שלישית גלידה" פורסם לראשונה 18/02/10 ב TheMarkerCafe ומובא כאן בצורתו המקורית
מי מאיתנו לא שמע/השתמש בביטוי הזה,
ואולם כמה מאיתנו יודעים מה מקורו?
להפתעתי מקור הביטוי הינו בשיבוש לשוני מאנגלית, third time I will scream,
או משהו כזה,אם זה ממש חשוב, ויקיפדיה
ובכן, מה קרה לנו בשנים האחרונות,
פעם על פי הביטוי היו לנו שלוש הזדמנויות לפני שהיה נחרץ גורלנו, לטוב או בדר"כ לרע.
היום בדור האינסטנס יש לנו בקושי הזדמנות אחת, לפעמים אפילו חצי הזדמנות, כל מי שנימצא בסצנת הדייטים יודע, שיש לך הזדמנות אחת לפשל ואתה בחוץ.
אותו דבר בראיונות עבודה, משפט אחד במקום הלא נכון, וזהו, הופ לחברה הבאה…
שוק ההון, כולם רוצים תשואה ועכשיו, רבעון לא מוצלח, ויאללה נשלח את המנכ"ל הביתה, נקצץ כ"א, הפכנו לדור האינסטנס, עכשיו ומיד.
הדבר לא קרה ביום אחד, עבר עלינו תהליך, משלוש נסיונות, לשנים, וכיום לאחד, פעם יכולת לפשל בעבודה, והיית מקבל הזדמנות נוספת, לתקן, לשפר, ללמוד מהטעות, היום, פשלה אחת ואתה בחוץ.
הפגישה הראשונה עם אישתי היתה מזעזעת, איומה ונוראית, ולמרות זאת נתנו צאנס נוסף, (טוב, היא נראת מליון דולר) ומאז אנחנו ביחד מעל 15 שנה.
רוב הדברים שאנשים עושים, הם עושים אותם הרבה יותר טוב מהפעם השלישית ואילך,
לדוגמה גידול ילדים, עם הילד הראשון לוקחים כיוון (קשה מדי / רך מדי) עם הילד השני בעיקבות הנסיון עם הילד הראשון, פונים בדיוק לכיוון ההפוך, ורק עם השלישי יש לנו יכולת לאזן, כי למדנו מהנסיון.
כל עו"ד, סופר או מתכנת, יודע שאם היה לו זמן לכתוב מחדש את החוזה / סיפור / תוכנה התוצר שלו היה הרבה יותר משובח
אותו דבר קורה גם בבישול, עבודות יצירה, ומיומנויות חדשות הנרכשות, לוקח זמן למצוא את האיזון הנכון, זהו מחיר הנסיון, אין קיצורי דרך.
אולי הגיע הזמן לשים את הטלוויזיה והמפרסמים בצד לרגע, ללמוד לדחות סיפוקים לשניה, לתת צאנס נוסף, לסובבים אותנו, אם זה בעבודה, במשפחה, בני זוג והכי חשוב, כלפי עצמנו עם העשיה היום יומית שלנו. לא לצפות להצליח הכל בפעם הראשונה, למרות שאם זה קורה, זה מבורך.
לא לפחד לטעות, וע"י כך להגיע למקום גדול יותר, בשל יותר, מנוסה יותר,
לדעתי רק טוב יכול לצמוח לנו מזה.
תנו צאנס נוסף, זה משתלם
ולא, אני לא מתכוון שתלכו לקנות כרטיס של מפעל הפיס…..
תגובות

בלי להכנס לטרחנות – התכוונת "דור האינסטנט" נכון?
כתבת דור האינסטנס, כשהמשמעות של המילה, לפחות בעולם התיכנות, היא "מופע" של אובייקט מסוג מסויים. במילון זו מילה מקבילה ל"דוגמה" ("For instance"…)
לא נשמע לי שהתכוונת לזה…
הספר כבר בעבודה
ובימים אלו מושקת סדרת הרצאות וסדנה בדיוק בנושא הפוסטים,
פרטים בקרוב…..
צטט: dulphin22 2012-02-15 22:23:09
בראיון עבודה הבא שלי אני לוקחת את הפוסט שלך ביחד עם קורות החיים..לגרוש שלי לא הייתי רוצה לתת צ'אנס שני ושלישי, אבל הריון שלישי הייתי מוכנה לתת הכל בשביל לנסות, הכתיבה שלך פשוט שובה לב, אם היית כותב ספר הייתי הראשונה לעמוד בתור לקנות אותו
אני בהחלט מסקימה שאנחנו צריכים לתת יותר צאנס ולהבין שאין קיצורי דרך בחיים אי אפשר להיות בשלב השלישי מבלי לעבור בשלב הראשון .
מה שיכול לעזור לנו זה ללמוד את הלקחים מכל שלב כדי שנוכל לעבור ביניהם.
היקום יזמן לנו בכל דבר שניבחר סיטואציות בהן צריך להוכיח עד כמה אנו רוצים באמת את הדבר וברגע שנוכיח שאנו מוכנים זה יקרה.
ולמרות זאת למדתי מכל טעות. (לפחות מקווה)
ולגבי לתת צ'אנס, זה לא רק טוב לצד המקבל אלא גם לצד הנותן.

אהבתי..
אמיתי פשוט ונכון
לא תנסה – לא תדע
לא יודעת למה אבל נזכרתי בקציצות טונה שלי שמצליחות לא להתפרק רק בפעם השלישית:)
אהבתי, יש משהו בדבריך.
צטט: ktlvnyc 2010-03-15 14:45:17
המשפט באנגלית הוא "Third Time is the charm"
third time's the charm
Prov. The third time you try to do something, it will work. Jill: I've called Miriam twice, but she doesn't answer herphone. Jane: Try again. The third time's the charm
אהבתי,
אני תמיד אומר שמה שעושים בפעם השלישית יוצא הכי טוב
המשפט באנגלית הוא "Third Time is the charm"
third time's the charm
אורך רוח וסבלנות אלו שתי תכונות שהן כל אחת פיס בפני עצמה.
כתבת מאוד יפה*
צטט: עידית פורת 2010-02-28 10:15:09
הבנה ותפיסה יוצאות דופן לזמננו של תהליכי שינוי אישיים וחברתיים, הזמן הממשי והמרחב הרגשי הדרושים להם. חבל שלא ישבת עם כל החבר'ה באוסלו, ומקווה שעם שאר רוח שכזה אתה לא רק מפיץ את דעותיך בקפה אלא עושה ופעיל גם בעולם הממשי. הענקתי לך כוכב וגם את תפקיד שר החינוך הבא
תודה רבה על המחמאות
אבל קטונתי,
אני כאן רק בשביל לשתף במחשבות ….
מסכימה עם כל מילה.
חשיבה מעניינת…..
אהבתי מאוד את החיבור שעשית בין "פעם שלישית גלידה" למתן הזדמנויות בכל תחומי החיים.
מניסיון אישי שלי, אני למדתי לתת את הזמן ולא למהר ואין לי ספק שזה דבר נפלא.
באהבה – לוקח להכיר את בן הזוג. לאחרונה יצאתי עם בחור מקסים, אבל בהתחלה באמת שלא ידעתי אם זה מתאים לי וחשבתי לוותר. אחרי שבוע פתאום הוא התחיל להיפתח ולדבר וגיליתי מישהו מקסים. (לא תמיד זה עובד, צריך גם התאמה ואינטואיציה – אבל צריך לתת את הזמן להכיר)
בעבודה – גם אני נותנת לתהליכים להתפתח, ואני מאושרת מהיכולת שלי לעשות את זה. כי זה עובד.
וכשאני נותנת הזדמנות, אז נותנים לי הזדמנות – זה נפלא!
כתבת מקסים. קבל כוכב *
מיכל
שלושה טעמים בשבילי בבקשה:
שוקולד תפוז
מנגו
ופיסטוק.
חג פורים שמח…
צודקקקקקקקקק
ואת הפעם שלישית גלידה ,שמעתי לפני חודש בערך,
מגניב.
מעורר תקווה !
*
כל הכבודמשב רוח מרענןבעולמנו – כאן ועכשיו ומהר ואין זמן