גישת היחסיים הפיזיקליים – מהי?
תעצרו שניה לחשוב על דברים שלכאורה מובנים לנו מאליהם, למשל מה צריך כדי לקרוא את הכתוב פה? מחשב, טבלט או טלפון חכם , שמחוברים לחשמל או לסוללה, חיבור לרשת האינטרנט, שרתים (שיכולים להיות ממוקמים בקצה השני של העולם) שיציגו את המידע ושמחוברים לחשמל ולרשת התקשורת ועוד ועוד.
חוקים רבים חייבים להתקיים בו זמנית כדי שתוכלו לקרוא את השורות האלה: חוקי פיזיקה, כימיה, מתמטיקה, חשמל, תקשורת ואלקטרוניקה. המון חוקים.
החוקיות בטבע ברורה מאוד – תהליכים מתרחשים בצורה מסוימת וקבועה, ואנו פועלים בסביבה זו בלי להקדיש לכך מחשבה. מתי בפעם האחרונה חשבתם על העצים ועל כך שהם מפיקים את החמצן שאנחנו נושמים? בהתנהלות היום-יומית שלנו זה ברור לנו מאליו.
העולם הסובב אותנו מורכב, בעצם, מהמון חוקים המשתלבים יחד ומייצרים את המציאות בה אנחנו חיים. הכל פועל סביבנו בחוקיות קבועה. מספיק שחוק אחד לא יתקיים והדברים יפסיקו לתפקד, למשל: יהיה חבל אם לא תוכלו לקרוא את השורות האלה כי הסוללה בנייד שלכם תיגמר, נכון? כל כך פשוט וכל כך נכון.
יחסים פיזיקליים הם שפה של חוקים להבנת עולם היחסים, המראה את החוקיות המנהלת את עולמנו האישי ואת מערכות היחסים בהם אנחנו מתפקדים: משפחה, סביבת העבודה, חברים, הגוף שלנו – בכל המעגלים אליהם אנחנו משתייכים.
בדיוק כמו בטבע, ברגע שנבין את החוקיות ונמנף אותה לעולמנו – חיינו ישתפרו משמעותית. אולם, כמו רבים בינינו, אם ננסה להילחם בטבע, נגלה שאנחנו משלמים מחיר, ונידרש להשקיע המון מאמץ כדי להגיע לתוצאות הרצויות. במקרה היותר קשה, נמצא את עצמנו דופקים את הראש בקיר פעם אחר פעם בלי להגיע לתוצאות כלל.
"אי־שפיות זה לעשות שוב ושוב אותו דבר ולצפות לתוצאות שונות"
אלברט איינשטיין
בעולם המדעים המדוייקים קיימת חוקיות המאפשרת לנו לבצע ניסויים, עליהם אנחנו יכולים לחזור שוב ושוב ולקבל את אותן תוצאות תמיד. במתמטיקה, אחד ועוד אחד לעולם יהיו שניים.
יחסים פיזיקליים הינה שפה העוזרת לנו להבין את עולם היחסים בו אנחנו חיים כאנשים, את מערכות היחסים העוטפות אותנו, המקום שלנו בעולם והחוקיות שבו. נלמד, נפנים ונגיע לתוצאות הרצויות – לחיות באהבה לפי חוקי הטבע.
מהות השם – "יחסים פיזיקליים"
העולם שבו אחנו חיים מבוסס על איזון בין היינג והיאנג, האנרגיה הזכרית והנקבית, השכל והרגש, ובנקודה הזאת היחסים הפיזיקליים מייצרים את השילוב בין הרגש (יחסים) לשכל (פיזיקליים).
אנחנו משתמשים בחושים, ברגשות שלנו, כדי לאסוף מידע, ובמוח כדי לעבד את הנתונים ולהגיע למסקנות ומשם לפעולה. היכולת לתכנת מחדש את הרפלקסים שלנו בשפת "היחסים הפיזיקליים" הינה המפתח לשיפור איכות החיים שלנו.